Raaminspiratie – Houten jaloezieën, Rolgordijnen, Gordijnen, Vouwgordijnen Shutters

Er zijn een heleboel manieren waarop je een raam kunt bekleden. Elk product heeft een andere werking en is op andere manieren te plaatsen. We kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, dus we zetten hier de verschillende mogelijkheden op een rijtje en benoemen daarbij de belangrijkste eigenschappen en trends.

Linoleum vloerinspiratie

Houten jaloezieën

Met houten jaloezieën kies je voor een hele natuurlijke sfeer in huis. Dit zorgt voor een serene sfeer. Je kunt kiezen uit verschillende lattenbreedtes met een verschillend effect. Met smalle latten creëer je meer privacy terwijl je met brede latten voor een ruimtelijk en panoramisch uitzicht kiest. Van alle kleuren en materialen die beschikbaar zijn, is de trend van dit moment is om voor natuurlijke kleuren te gaan, zo haal je de natuur bijna letterlijk in huis.

Rolgordijnen

Als je op zoek bent naar raambekleding die strak oogt, functioneel is en voor elk raam geplaatst kan worden zit je met rolgordijnen erg goed. Met de kleur of het patroon van je rolgordijn kan je werkelijk alle kanten op. Een koord heb je tegenwoordig niet meer nodig om het rolgordijn te bewegen, dankzij de onderlat kun je het rolgordijn nu in zijn geheel omhoog of omlaag bewegen.

raaminspiratie-rolgordijnen raaminspiratie-gordijnen

Gordijnen

Met gordijnen in huis kies je voor sfeervolle raambekleding in je interieur. Het is dit jaar een veel terugkomende keuze om voor zachte materialen te gaan, zoals velours en fluweel. Deze stoffen ogen ontzettend mooi en geven je interieur echt iets extra’s mee.

Vouwgordijnen

Het vouwgordijn is nog altijd een geschikte manier om je ramen te bedekken of versieren. Het handige aan een vouwgordijn is dat je deze in verschillende transparantie niveaus kunt krijgen. Je kunt dus elke gewenste sfeer neerzetten! De trend van dit jaar is om voor groene of blauwe kleuren te kiezen. Zowel Luxaflex® als JASNO biedt nu ook de zogenaamde black-out variant aan, waarbij je met een vouwgordijn volledige verduistering kunt realiseren.

raaminspiratie-vouwgordijnen raaminspiratie-shutters

Shutters

Met shutters in huis kies je voor raamdecoratie die voor veel privacy zorgt en die het licht in huis goed reguleert. Shutters zijn geheel naar eigen smaak in te richten, je kunt kiezen uit een houten, kunststof of aluminium basis waar de shutter van gemaakt is. Je hebt daarnaast ook ruime keuze in de kleur die je wilt en de manier waarop je de shutter opent en plaatst. Je kiest met een shutter hoe dan ook voor een product dat geheel naar smaak is ingericht.

Wij zijn expert op het gebied van raamdecoratie. Kom bij ons langs of maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies. Liever lekker verder neuzen naar meer inspiratie? Dat doe je in ons Restyle Magazine.