Vloerinspiratie PVC, Linoleum, Vinyl, Laminaat en Tapijt

Een vloer is niet alleen praktisch, maar het bepaald ook de stijl van je woning. Er zijn verschillende soorten vloeren bij ons verkrijgbaar en zetten in deze blog de laatste trends en ontwikkelingen op een rijtje.

Linoleum vloerinspiratie

Linoleum

Een linoleumvloer is een duurzaam vloerproduct en bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen.  Het toepassen van effen kleuren is op dit moment een trend, waardoor je een bijzondere en moderne uitstraling kunt creëren. Het fijne aan het product linoleum is dat je er verschillende vormen in kunt verwerken, zo kun je meerdere kleuren verwerken in de vloer.

Vinyl

Vinylvloeren zijn populair door het gemak en de ruime keuze uit verschillende patronen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een houtpatroon, blokmotief of een betonlook motief. Vinylvloeren zijn vaak leverbaar in rollen van 2 of 4 meter breed.

vinyl-vloerinspiratie laminaat-vloerinspiratie

Laminaat

Met laminaat kies je voor een  vooruitstrevende en zeer sterke vloer. Laminaat is er in verschillende lengtes, breedtes, diktes, kleuren en dessins. Door de ruime keuze en veelzijdigheid is laminaat een uitstekend product om als vloer te gebruiken. Dit jaar is de mode een natuurkleur laminaat, waardoor je een stukje natuur in huis haalt.

Tapijt en karpet

Tapijt is aangenaam en zorgt ervoor dat de vloer heerlijk comfortabel aanvoelt. Je kunt kiezen uit hoog- of laagpolig tapijt, verschillende dessins en natuurlijke materialen. De mode is om voor een patroon te kiezen, zodat het een waar kunstwerk uitstraalt.

Met het toepassen van een karpet kun je een geheel nieuwe look creëren in een bepaalde ruimte. de mode van dit moment is een denim karpet. Bij een karpet heb je niet alleen de keuze uit verschillende dessins, maar ook uit verschillende formaten (rechthoekig of juist rond) of verschillende randafwerkingen.

laminaat-en-karpet-vloerinspiratie

PVC-vloer

Een PVC vloer heeft een sterke toplaag en kan hierdoor tegen een stootje. Door de keuze uit vele dessins is er voor een ieder wel een vloer te vinden die bij hem of haar past. Momenteel is een hout dessin de meest voorkomende print. Door de embossing in het PVC voelt de vloer aan als een natuurlijke houten vloer.

Trapbekleding

Door het bekleden van je trap heb je niet alleen een mooie nieuwe frisse aanblik, maar geeft het ook comfort. Er zijn verschillende materialen om je trap mee te bekleden, meest voorkomende product is tapijt. Maar wist u dat PVC ook een perfect product is om uw trap mee te bekleden. Vraag bij ons in de winkel voor meer informatie.

pvc-vloerinspiratie tapijt-vloerinspiratie